Conferències d'EDUCACIÓ AFECTIVA I SEXUAL
Conferències D'EDUCACIÓ i CULTURA MENSTRUAL
Des d’una perspectiva educativa integral, és fonamental que el professorat i les persones responsables que envolten el jovent comptin amb els recursos educatius necessaris per poder orientar i acompanyar els diversos processos d’exploració i maduració sexual.
Aquesta xerrada informativa està adreçada als pares, mares i tutors de l’alumnat de la E.S.O., Batxillerat i Cicles formatius de la ciutat amb l’objectiu de generar un canvi social real en matèria de violència sexual i com una invitació a les persones adultes a reflexionar sobre la manera com entenem i gaudim de la nostra sexualitat.
Per què ens costa tant parlar de sexe amb les nostres filles i fills?
Influeix la teva vida ens les seves relacions sexuals?
Què considerem una agressió sexual?
Coneixes els serveis d’atenció, orientació i acompanyament que existeixen a la teva ciutat?
A partir dels dubtes i pors que tenim sobre el tema ens acostarem a la realitat sexual del món adolescent. Vols que vinguem al teu centre educatiu? Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.
Menstruar ha estat un dels grans tabús de la societat moderna, i el fet que una dona deixi veure que està sagnant pot ser motiu de vergonya, burla i rebuig. Aquestes xerrades-taller són una invitació a analitzar les nostres reaccions davant el flux menstrual i la gestió que fem de les diverses emocions que a partir d’ell es generen.
Entendre el cicle fèrtil és un exercici vital, fonamental per comprendre els sentiments que tenim cap al nostre cos i cap a la nostra sexualitat.
En aquestes conferències aprendràs com pots millorar la teva autoestima amb l'ajuda del teu cicle menstrual, mes a mes.
A partir dels dubtes i les pors que tenim sobre el tema, durant la xerrada ens aproparem a la realitat de la vida cíclica i menstrual. Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.
Històricament, el cicle menstrual ha estat vist com un inconvenient per al desenvolupament i l'èxit a l'àmbit laboral, així com per a les persones que competeixen a nivell esportiu. Els programes de desenvolupament personal i empresarials han ignorat completament veritats fonamentals sobre els cossos que menstruen i el resultat és que molts d'aquests programes d'èxit professional només són efectius per a persones, majoritàriament homes, que no experimenten els canvis físics, emocionals i intel·lectuals del cicle menstrual.
El món laboral està ple d'expectatives poc realistes sobre la regularitat i la linealitat de les motivacions, processos mentals i emocionals de les persones i en especial de les persones que menstruen. Això ha donat origen a situacions molt greus com el sostre de vidre, la bretxa salarial i la impossibilitat de conciliar la vida laboral i familiar.
El cicle menstrual és un model innat de creació per a la vida, quan decideixes engendrar-ne una, però també per a qualsevol empresa o projecte que vulguis dur a terme amb èxit.
Una persona que coneix plenament les aptituds i els talents que sorgeixen durant el seu cicle menstrual és una treballadora excepcionalment productiva i satisfeta.
Vols descobrir quins són els moments de màxima creativitat i productivitat del teu Cicle Menstrual? Vols que vinguem al teu lloc de treball?
Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.
Vagines i Bio-Política: El Tabú Menstrual i altres negocis de l’Estat.
Recerca de Diana Pinzón (UAB 2016).
En quin moment les dones vam ser recloses a la presó del cos i condemnades a auto-mutilar-nos per conservar el títol de DEESSES i PRECIOSES?
Menstruar és un dels grans tabús de la societat moderna que alimenta constantment l’odi cap al propi cos. Els cossos femenins malalts i defectuosos són la principal font d’ingressos de l’economia neo-liberal. Vols saber per què?
A partir de la informació i que tenim sobre el tema, durant la xerrada analitzarem la construcció sociopolítica del tabú menstrual. Analitzarem com es manifesta a la realitat actual i que podem fer per acabar amb tants segles d'opressió sobre els nostres cossos menstruants.
Vols que vinguem al teu centre educatiu? Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te
Al llarg de la història s’ha anat construint un discurs del "fàstic i la vergonya" al voltant del cos de les dones que ha fet que temes com la menstruació i la sexualitat siguin un tabú social. Afortunadament els últims anys, el cicle menstrual ha anat sortint tímidament del calaix de la vergonya per reivindicar la seva importància com a eina d’autoconeixement. En aquests Diàlegs creem un espai de debat e intercanvi de coneixements amb l'objectiu d'entendre i re-interpretar les nostres emocions i la nostra biologia des de una perspectiva sana i empoderadora.
Les variacions hormonals que aquest cicle comporta, poden generar malestars físics i emocionals quan són viscudes des de la por i el desconeixement. L’educació sexual, afectiva i menstrual tenen l'objectiu de promoure l'autoconeixement i l'autogestió de la salut com a recursos molt eficients per millorar la salut psico-sexual de les dones i, per tant, el benestar general de tota la comunitat.
A partir dels dubtes i les pors que tenim sobre el tema, durant la xerrada ens aproparem a la realitat de la vida cíclica i de la nostra sexualitat.
Escriu-nos a somiartetaller@gmail.com i explica'ns com podem ajudar-te.